Prognoos: Milliseid tuntud ettevõtteid võiks Apple järgmisel aastal üles osta?

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple´i logo
Apple´i logo Foto: MIKE SEGAR/REUTERS

Maailma väärtuslikumal tehnoloogiaettevõttel Apple on 200 miljardit dollarit vaba raha ning huvi mitmete innovatiivsete ärisuundade vastu. Mainekas investeerimispank FBR & Co tõi välja nimekirja ettevõtetest, mida iPhone´ide ja iPadide tootja võiks järgmisena üles osta.

«Apple on kirstu kogunud juba 200 miljardit dollarit ning see summa kasvab iga päevaga. Tänu sellele peame me üsna tõenäoliseks, et lähiajal saab teoks mõni suurem ost,» ütles FBR & Co analüütik Daniel Ives eelmisel nädalal investoritele saadetud kirjas.

Investeerimispanga hinnangul on sõelale jäänud neli tuntud ettevõtet - Adobe Systems, Box, Tesla Motors ning GoPro. Kui teiste puhul on võimaliku tehingu prognoos pigem leigemat laadi, siis seikluskaamerate tootja oleks Ivesi sõnul väga loogiline ja soodne ost.

«GoPro ülesostmine oleks Apple´i jaoks väga mõistlik. Seikluskaamerad asuvad unikaalselt Apple´i nutitelefonide, nutikellade ja multimeediateenuste ristumiskohas,» selgitas kogenud analüütik.

Peale Ivesi poolt investoritele saadetud kirja avalikustamist tegi GoPro aktsia suure hüppe, sulgedes reedese kauplemispäeva lõpuks 19,15 dollaril. Aasta lõikes on ettevõte aga kaotanud umbes kaks kolmandikku oma turuväärtusest, kuna ei ole suutnud üha kasvava konkurentsi tingimustes veenvalt oma tooteportfelli suurendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles