Vene rahandusminister usub naftahinna kukkumist alla 30 dollari

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nafta Iraagis. Pilt on illustratiivne
Nafta Iraagis. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Vene rahandusminister Anton Siluanov usub, et järgmisel aastal võib nafta hind langeda teatud perioodidel alla 30 dollari barrelist.

«Olime vaevalt riigieelarve vastu võtnud, kui nägime makromajandusliku olukorra muutumist. See ei ole muutunud paremuse suunas. Eelarvet koostasime eeldusel, et nafta hind on 50 dollarit barrelist, nüüd on hind 36-37 dollarit. Keegi ei tea, mis saab edasi,» ütles Siluanov laupäeval Tatarstani rahandus- ja maksuametite nõupidamisel.

Ministri sõnul võivad nafta hinda mõjutada eelkõige ületootmine ja Iraani sisenemine turule.

«Kõik viitab sellele, et järgmisel aastal jääb nafta hind madalamaks, see võib jääda 30 dollari piirile või langeda teatud perioodidel isegi madalamale. Kui keegi oleks aasta tagasi öelnud, et nafta hind jääb alla 40 dollari barrelist, oleksid kõik arvatavasti naernud. Kuid praegu tuleb valmistuda mitte eriti kergeteks aegadeks,» ütles Siluanov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles