Elion: tegu oli erakordse juhtumiga

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elion

Elioni teatel oli täna ennelõunal avaldunud tehniliste probleemide puhul tegu erakordse juhtumiga viimase 20 aasta jooksul nii Elioni kui ka tema eelkäija ajaloos, mille toimumise tõenäosus on äärmiselt väike.


Elioni avalike suhete juhi Lilian Nõlvaku sõnul on praeguseks hetkeks tuvastatud, et rikke põhjuseks oli Elioni tuumikvõrgu seadmete rike.

Tuumikvõrk on võrgukiht, millega on seotud kõik ülejäänud võrgukihid ning seetõttu oli rikke ulatus üle-eestiline, puudutades suurt osa Elioni kliente.

Elionil on nii väikeste kui ka suuremahuliste rikete puhul tegevusplaan, et tagada kriisiolukordades probleemi kiire lahendamine ja klientide teavitus.

«Tänane kogemus ütleb seda, et probleemi lahendamisega tegeleti operatiivselt ning plaanikohaselt. Tegemist oli olukorraga, mille toimumise tõenäosus on äärmiselt väike.

Vastupidiselt tänase päeva jooksul ajakirjanduses levinud spekulatsioonidele ei ole antud rike seotud 16.-18. novembril toimuvate NATO küberkaitse õppustega.

Samuti ei ole meil alust arvata, et tegemist võiks olla küberründega Elioni võrgu suunas,» kinnitas Nõlvak.

Täna õhtul  ja järgnevatel päevadel tegeleb Elion põhjalikult juhtumi analüüsiga, et tulevikus sarnast situatsiooni vältida.

Elion vabandab siiralt kõigi klientide ees, kellele tänane katkestus ebamugavusi tekitas. «Teeme kõik endast oleneva, et taolisi probleeme tulevikus vältida,» teatas ettevõte.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles