Kümnete Hiina finantsettevõtete juhid on jäljetult kadunud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murelik investor Hiina aktsiakursse näitava tabloo ees.
Murelik investor Hiina aktsiakursse näitava tabloo ees. Foto: STR / AFP

Hiinas on aasta algusest kaduma läinud vähemalt 36 suurettevõtte juhid, kirjutab Bloomberg kohalikule meediale tuginedes.

Juhtide kadumist seostatakse peamiselt suvise börsikrahhiga ning sellega seoses võimude poolt algatatud uurimistega.

Bloombergi andmetel on tänavu ettevõtte juhi kadumisest või võimetusest temaga kontakteeruda teatanud kokku 36 suurettevõtet.

Näiteks kadus hiljuti Hiina miljardär Guo Guangchang, viimati nähti teda politseiga koos Shanghai lennujaamas, vahendas AP uudist Hiina ajakirja Caixin veebiväljaandest.

7,8 miljardi USA dollari suuruse varanduse omanik Guo on üks Hiina tuntumaid ärimehi ja suuremaid välisinvestoreid.

Novembris läksid kaduma China Citic Securitiesi kaks tippjuhti Chen Jun ja Yan Jianlin, ettevõte oli börsikrahhi uurimises keskne nimi. Hongkongi börsi suurtegija Guotai Junan International teatas samuti möödunud kuul, et ei suuda kontakteeruda oma tegevjuhi ja nõukogu esimehe Yim Fungiga. China Aircraft Leasing Groupi tegevjuht Poon Ho Man teatas juunis kirjalikult oma tagasiastumisest ning peale seda pole keegi temaga suutnud ühendust luua. Varade suuruselt maailma kolmanda panga, riigi omanduses Agricultural Bank of China president Zhang Yun võeti oktoobris korruptsioonisüüdistustega vahi alla. Hiljuti kadus ka suure jaeketi Ningbo Zhongbai nõukogu esimees Xu Jun, mistõttu ei saanud anda tunnistusi uurimises, mis seostab teda kohaliku riskifondijuhi Xu Xiangiga insaidertehingutes.

Tema ning kümnete teiste kaduma läinud tippjuhtide saatuse kohta ei ole täpseid andmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles