Nafta hind kukkus seitsme aasta madalaimale tasemele

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftapump Sakhiri kõrbes Bahreinis.
Naftapump Sakhiri kõrbes Bahreinis. Foto: Hasan Jamali / AP

Pärast seda kui rahvusvaheline energiaagentuur IEA oli hoiatanud maailma nafta ületootmise võimendumise eest järgmisel aastal, kukkus toornafta hind maailmaturul täna seitsme aasta madalaimale tasemele.

Brenti toornafta hind vajus alla 39 USA dollari barrelist, mis on madalaim tase 2008. aastast; USA toornafta WTI barreli hind kukkus 36,12 dollari peale, mis on 2009. aastast saadik madalaim tase.

Hinnalangus algas tegelikult juba eelmisel nädalal, kui naftatootjate organisatsioon OPEC teatas, et hoiab tootmismahu endiselt kõrgel.

Lisaks toornaftale kaotasid täna väärtust ka mitmed valuutad. Hiina jüaan kukkus dollari suhtes viimase nelja aasta madalaimale tasemele 0,155 dollarit jüaani eest. Kaheprotsendilise kukkumise tegi läbi Vene rahvusvaluuta, vajudes 0,143 dollarini ühe rubla eest. Koguni 2,5 protsenti kukkus USA dollari suhtes aga Lõuna-Aafrika Vabariigi rand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles