Kõik pered eurokalkulaatorit ei saanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellises ümbrikus on eurokalkulaator.
Sellises ümbrikus on eurokalkulaator. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

«Tere, euro!» bukletis lubatakse, et iga pere saab endale eurokalkulaatori, tegelikult saadetakse aga igasse postkasti vaid üks pakk ka juhul, kui kirjakasti jagab mitu leibkonda.

Nii jäi näiteks Pärnu elaniku Silveri pere eurokalkulaatorist ilma, sest nende majal on vaid üks postkast, ehkki leibkondi majas mitu.

«Helistasin raamatus antud numbrile, et meil on majas mitu peret, aga saime vaid ühe seadme. Algul ei osatud midagi vastata, siis soovitati helistada Eesti Posti. Sealt öeldi: ei, meil on leping tehtud, mis ütleb, et saadetis on postkastipõhine ja midagi pole enam teha,» rääkis Silver Postimees.ee’le.

«Mind hämmastas, et saadavad mulle voldiku, kus on eesti keeles selgelt kirjutatud, et iga pere saab, mis see postkast siia siis puutub? Võib-olla on selliseid kodusid teisigi, kus iga pere kohta väravale postkasti ei riputata?» arutles Silver.

Tema sõnul tundub kalkulaator mugav kasutada ning seetõttu oli tal kahju, et pere seadmest ilma pidi jääma.

Eurokommunikatsiooni projektijuht Ingvar Bärenklau märkis, et kalkulaatorite otsepostitus viiakse läbi Eesti Posti kõigile eraisikutele kuuluvate postkastide andmebaasi põhjal. «Kui mõni leibkond on postkasti puudumise tõttu (või mõnel muul põhjusel) saadetisest ilma jäänud, palutakse tal sellest teada anda Eesti Posti klienditeenindusele ning Eesti Post korraldab lähiajal neile täiendava postituse,» lubas Bärenklau.

Ta ei osanud veel öelda, kui palju on saabunud palveid nendelt, kes eurokalkulaatorit endale ei saanud, ent seda tahaks. «Andmete kogumine, kui palju selliseid inimesi võiks olla, on alles algusjärgus, sest otsepostitus peab saama lõpetatud tänase päeva jooksul,» lisas Bärenklau.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles