Priske ja Tsäkko said kahtlustuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marika Priske ja Tamur Tsäkko
Marika Priske ja Tamur Tsäkko Foto: Liis Treimann / MKM

Prokuratuur esitas täna maanteeameti juhile Tamur Tsäkkole ja majandusministeeriumi kantslerile Marika Priskele kahtlustuse kuriteos.

Prokuratuuri teatel kahtlustatakse Prisket seotuses riigihangete teostamise nõuete rikkumise, usalduse kuritarvitamise ja konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimisega.

Samades asjades kahtlustatakse maanteeameti peadirektori Tsäkkot. 

Kahtlustatavana on üle kuulatud ka Nordecon Infra ASi peadirektor Erkki Suurorg, keda väidetakse olevat seotud konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimisega.

Prokuratuur kinnitab, et kriminaalmenetluse raames ei ole kedagi kinni peetud ega vahi alla võetud.

«On esitatud kahtlustus, millega kuidagi nõustuda ei saa ja advokaadi soovitusel direktor (Tamur Tsäkko - toim.) edaspidiseid kommentaare ei jaga,» kinnitas maanteeameti pressiesindaja Timo Vijar enne, kui prokuratuur avaldas, milles täpselt kahtlustus seisneb.

Kaitsepolitsei otsis eile läbi nii teedeehitaja Lemminkäineni kui ka Nordecon Infra bürood. Käidi ka majandusministeeriumis ja maanteeametis.

Uurimine seotud nii juba valminud Kukruse-Jõhvi teelõigu ehituse kui ka Kose-Aruvalla teelõigu ehituse plaanide ümber käiva riigihankevaidlusega.

Veel täna hommikul kinnitas majandusminister Juhan Parts, et kaitsepolitsei ei kahtlusta ühtegi ametnikku omakasupüüdlikkuses või altkäemaksu võtmises, mis võib ka tõeks osutuda, kuid jättis mulje, et tema alluvad on süüst täielikult puhtad.

Ministeeriumi pressiesindaja üritas hiljem ministri sõnu siluda, märkides, et minister toonitas spetsiaalselt, et ametnikke ei kahtlustata omakasu taotlemises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles