Lemminkäinen: kapo käis, kuid kahtlustust pole esitatud

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lemminkäinen Eesti juht Sven Pertens (paremal) ning Lemminkäineni partnerfirmade esindajad Peeter Vilipuu, Tarvi Kliimask ja Valev Kuusemäe ei ole rahul Aruvalla-Kose teelõigu laiendamise hanke korraldusega.
Lemminkäinen Eesti juht Sven Pertens (paremal) ning Lemminkäineni partnerfirmade esindajad Peeter Vilipuu, Tarvi Kliimask ja Valev Kuusemäe ei ole rahul Aruvalla-Kose teelõigu laiendamise hanke korraldusega. Foto: Raigo Pajula

Teedeehitaja Lemminkäineni juht Sven Pertens kinnitas, et kaitsepolitsei külastas eile nende kontorit, kuid ametlikku kahtlustust või süüdistust esitatud ei ole.

«Sama teema, mis ajakirjandusest läbi käinud – teehanked,» ütles Pertens läbiotsimise põhjuseks. Kas firmast dokumente ja arvuteid kaasa võeti, jättis ta ütlemata.

Küsimusele, kas firma on sõlminud konkurentsi kahjustava leppe, mida kaitsepolitsei Nordecon Internationali andmeil firmadele süüks paneb, vastas Pertens eitavalt.

Mõned firmad ja firmajuhid on kartellileppe sõlminud iseenda teadmatusest, et taoline lepe seadusega vastuolus on, kas see võib olla juhus ka Lemminkäineni puhul. «Ei usu, oleme käinud kartellikoolitustel.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles