Pankrot võib tulla ka pärast võlakaitse seadust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Ka pärast võlakaitse seaduse kehtima hakkamist võib inimesele, kes oma võlakoormaga toime ei tule, kuulutada välja pankroti.

Inimene läheb pankrotti siis, kui tema maksejõuetus on püsiv, see tähendab, et tal puuduvad reaalsed vahendid ja võimalused oma kohustusi osaliseltki täita ning ei ole ka ette näha, et see olukord võiks paraneda, sõnas riigikogu õiguskomisjoni esimees Ken-Marti Vaher.

Pankrotimenetlus ei kao kuhugi ja inimestest, kelle pankrot on juba välja kuulutatud, ei saa midagi, menetlused lähevad edasi, nii nagu pankrotiseadus seda ette näeb, sõnas pankrotihaldur Ülli Adamson.

«Olulisim vahe pankroti ja võlgade ümberkujundamise vahel on see, et pankrotiavalduse esitab isik, kelle maksejõuetus on muutunud juba püsivaks, võlgasid ümber kujundama hakkab isik, kellel maksejõuetus ei ole veel püsivaks muutunud,» kommenteeris Adamson.

Võlakaitse seadus, mis loob makseraskustes inimesele õigusliku alternatiivi pankroti väljakuulutamisele, läheb täna riigikogus vastuvõtmisele ning hakkab tõenäoliselt kehtima järgmise aasta aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles