Lätile kangastub kaubatee Afganistani kaudu Balti sadamatesse

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti väliminister Edgars Rinkēvičs.
Läti väliminister Edgars Rinkēvičs. Foto: RAIGO PAJULA / AFP

Eile Islamabadis rahvusvahelisel konverentsil «Aasia süda» esinenud Läti väliminister Edgars Rinkēvičs esitas üleskutse ehitada Aasiat Euroopaga ühendav transpordikoridor.

«Euroopa Liidu koostöö piiride tugevdamisel Afganistani ja Kesk-Aasia maadega on suunatud sellele, et luua soodsad tingimused majanduskasvuks ja stabiilsuseks kogu regioonis,» ütles Rinkēvičs.

«Afganistanil on naaberriikidega head suhted ja majandusinfrastruktuuri sidemed, mis on riigi majandusliku arengu peamine tingimus,» vahendab ministrit Dienas Bizness.

«Läti positiivne kogemus niinimetatud Põhja varustusvõrgu tegevusega Afganistani suunal näitab, et on võimalik rajada kaubandustransiidi koridor, mis ühendab Kesk-ja Lõuna-Aasiat Läänemere sadamatega ning loob Afganistanile ja naabermaadele ekspordivõimalusi,» selgitas minister.

Ühtlasi informeeris Rinkēvičs kuulajaid Riia Tehnikaülikooli ja Kabuli Polütehnilise Ülikooli projektist, mille raames õpivad Lätis Afganistani raudteespetsialistid. Selle projekti kaudu kavatseb Läti varustada Kabuli Polütehnilise Ülikooli auditooriumid kaasaegsete multimeediavahenditega.

Konverents «Aasia süda» kujutab endast rahvusvahelist regionaalkoostöö formaati Afganistani majanduskasvu tagamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles