Uberi juht kriitikutest: nad ei tunne mind

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi kaasasutaja Travis Kalanick
Uberi kaasasutaja Travis Kalanick Foto: SCANPIX

Transpordivahendusettevõtte Uber tegevjuht Travis Kalanick on välja vihastanud suure osa kogu maailma taksojuhtidest ning tema juhtimisstiili on kritiseeritud empaatia vähesuse ning hoolimatuse tõttu. Ettevõtja ise süüdistusi aga omaks ei võta, kirjutab Uber.
 

Mõjuka ajakirja Time aasta inimese hääletuses jõudis traditsioonilise taksotööstuse pea peale keeranud Kalanick auväärsele kuuendale kohale. Kõrge koha puhul Time´i ajakirjanikule Rana Forooharile intervjuud andes pööritas ta tema stiili kritiseerivaid inimesi puudutavale küsimusele vastates silmi.

«Need inimesed lihtsalt ei tunne mind,» väitis ta.

«Mind innustavad keerulised probleemid, mida ei ole veel suudetud lahendada, kuid millele on võimalik pakkuda tõeliselt huvitav ja mõjus lahendus. Seejuures pole minu jaoks isegi oluline, milles probleem täpselt seisneb. Ma lihtsalt  liigun selle suunas. Võib-olla on selle tulemusena minu tegutsemisstiil teistest veidi erinev,» ütles ta.

Silicon Valley paha poisina tuntud vastuoluline Kalanick, keda hiljuti rünnati ka ühe televisioonisaate salvestamise ajal, tunnistas siiski, et ta üritab ennast muuta.

«Ma üritan õppida, kuidas olla nii kirglik, nagu ma olen, kuid samas mitte ära unustada, et ettevõtmise suurenedes tuleb teisi inimesi rohkem kuulata ning neisse paremini suhtuda,» ütles ta. «Ja astuda teiste varvastele pehmemalt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles