Allikad: EL võib otsuse Vene sanktsioonide kohta langetada tuleval nädalal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Urmas Nemvalts

Euroopa Liidu riigid võivad järgmisel nädalal langetada otsuse Venemaale kehtestatud sanktsioonide pikendamise kohta, teatasid diplomaatilised allikad kolmapäeval.

EL pidi langetama vastavasisulise otsuse algselt kolmapäeval. Nüüd langetatakse vastav otsus hiljem, võib-olla järgmisel neljapäeval ja reedel, seoses Moskva kaasamisega Süüria rahuprotsessi, vahendab BNS. 

Sanktsioonide kehtestamisele vastu olnud Itaalia on ärgitanud teisi liikmesriike sel teemal üksmeelele jõudma.

«Kõik on õhus ... Küsimus on selles, millal peaks otsuse vastu võtma; mõned soovivad, et see toimuks tuleva nädala tippkohtumisel,» lausus üks allikas. «Seda edendab Itaalia,» lisas ta.

Rooma küsis diskussiooni pidamist sanktsioonide asjus, sest see on oluline küsimus, mis vajab korralikku kaalutlemist, ütlesid Itaalia allikad.

Sanktsioonid Vene pangandus-, nafta- ja kaitsesektori vastu kehtestati 2014. aasta juulis pärast Malaisia reisilennuki allatulistamist Ida-Ukraina venemeelsete separatistide territooriumi kohal.

EL on kehtestanud ka reisikeelud ning külmutanud mitmete Vene ja Ukraina kodanike varad, keda kahtlustatakse Ukraina mässuliste ja Krimmi poolsaare annekteerimise toetamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles