Kolm reeglit, mille järgi kasutuid jõulukinke edasi kinkida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Pühadeperioodil on isegi kitsas käes ja tegelikult ei ole mingit põhjust mõttetuid kingitusi kappi tolmu koguma kuhjata. Kui kink on muidu korralik, võib see mõnele teisele teha palju suuremat rõõmu. Miks ei võiks siis seda edasi kinkida?

Süümepiinade käes vaevlejate rahustuseks näitas 2012. aastal väljaandes Journal of Experimental Psychology avaldatud uuring, et isikupäraste kingutuste nimel vaeva nägemine on suuresti ülehinnatud. Kingisaaja ei ole seda õnnelikum, mida kauem ja hoolsamalt on temale kinki valitud. Lõpuks on kõige olulisem vaid žest ehk kingi üleandmine, vahendab mainstreet.com.

«Tuleb välja, et mõte ei olegi see, mis on oluline, vaid kink on,» kommenteeris Chicago ülikooli professor Nicholas Epley, kes oli üks uuringu juhtautoritest.

Kasutult seisma jäänud kingituste edasi kinkimisega võib säästa kena kopika. Kui keegi ei kannata, ei tohiks end seetõttu ka sugugi halvasti tunda. See muidugi ei tähenda, et endale võiks lubada liigset hoolimatust.

Kingi edasi kinkimine on süütu abinõu, kui seejuures järgida mõnd lihtsat reeglit. Vastasel juhul on piinlik kõigil asjaosalistel ja halb maik jääb suhu veel mitmeks aastaks. 

Kink on kink, mitte armuand. Edasi sobib kinkida ainult sellist eset, mida ei ole kunagi kasutatud. Enamasti on ju sooviks jätta mulje, et tegu on originaalse kingitusega. Kõik, mis on vähegi kulunud moega, katkise pakendi või avatud korgiga, võib sama hästi kodus edasi tolmu koguda. Kingiks see ei sobi.

See peab olema laitmatult puhas. Kõige hullem on määrdunud või tolmune kingitus. Kui oled otsustanud edasi kinkida möödunud või ülemöödunud aastal saadud kingituse, vaata see kindlasti kriitilise pilguga üle, et selle pakend oleks puhas, sirge ja sile nagu uus. Kui kingitus on varasemalt pakitud, pane sellele uus ja värskema moega pakkepaber. 

Hoia oma saladus enda teada. Kui vähegi võimalik, ära räägi kellelegi välja et tegu on vana asjaga. Pole vahet, mis põhjusel oled otsustanud selle edasi kinkida, esialgne kinkija võib sellele vaatamata solvuda või tunda end puudutatuna, et sinu silmis osutus see kasutuks või täiesti vastumeelseks. Pigem vaata, et kingi saaja oleks hoopis teisest tutvusringkonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles