Miljardär: kontoritöötajad hakkavad tehnoloogia arengule jalgu jääma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kinnisvaraäriga miljardeid teeninud USA ettevõtja Jeff Greene ütles Miamis toimunud ärikonverentsil, et tema hinnangul satuvad tehnoloogia kiire arengu tõttu järgmisena löögi alla valgekraede töökohad, kirjutab Forbes.

«See, kuidas globaliseerumine on viimase 30-40 aasta jooksul sinikraede töökohtadele ning töölisklassi majandusele mõjunud, kordub suurandmete, tehisintellekti ja robootika arengu mõjul valgekraede majandusega, ning palju kiiremas tempos,» ütles Greene.

Tema sõnul on see probleemiks, mis ainult suurendav vaeste ja rikaste vahelist lõhet, kuna «me ei ole paljude traditsiooniliselt inimeste poolt tehtud tööde vältimatuks automatiseerimiseks piisavalt ette valmistunud.»

«Ma olen aru saanud, et see on suurim USAd varitsev oht,» ütles Greene, lisades, et tema olulisteks isiklikeks eesmärkideks on üldise teadlikkuse kasvatamine ning viiside leidmine, kuidas uutele tehnoloogiatele üleminekut inimtöötajatele võimalikult valutuks teha.

Greene´i sõnul peaks ka praegused USA presidendikandidaadid probleemi senisest palju tõsisemalt suhtuma. Ta viitas konverentsil esinedes hiljutisele Harvard Business Review uuringule, mille järgi on 40 miljonil ameeriklasel varsti tööalased oskused, millest pole riigi majandusele enam mitte mingit kasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles