Kohus jättis Argo Aderilt ligi 50 000 eurot kindlustusele välja nõudmata

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Ader
Argo Ader Foto: Maksim Toome

Harju maakohus jättis rahuldamata Seesam kindlustuse hagi kulturisti ja personaaltreeneri Argo Aderi vastu, millega ettevõte nõudis talt ligi 50 000 euro tagastamist. 

Harju maakohus jättis tänase otsusega rahuldamata Seesam Insurance AS hagi Argo Aderi vastu 49 134,70 euro tasutud kindlustushüvitise nõudes, samuti sissenõutavaks muutunud viivise 15 715,46 euro nõudes ning alates 31.12.2014.a sissenõutavaks muutuva viivise nõudes.

Menetluskulud jäid hageja Seesam Insurance AS kanda. Samuti peab kindlustusfirma maksma kinni Argo Aderi õigusabikulud summas 8301,85 eurot ning viivise sellelt summalt kuni kuni menetluskulude täieliku tasumiseni.

Harju Maakohtu pressinõunik Kristina Ots märkis, et kohtuotsuses on kokkuvõtlikult märgitud, et kindlustusandja ei tõendanud ära, et Argo Ader lavastas tahtlikult liiklusõnnetuse. «Argo Aderi tahtlus liiklusõnnetuse lavastamisel ei olnud kohtu hinnangul tõendatud ka kriminaalmenetluse käigus kogutud tõenditega, sealhulgas mitmete ekspertiisidega,» ütles Ots.

Tegu oli kohtus kriminaalvaidluse läbinud väidetava kindlustuspettuse looga, milles kohus andis Aderile õiguse. Aderit kohtus kaitsnud vandeadvokaat Aivar Pilv selgitas kevadel Postimehele, et tegu on sama nõudega, mille Seesam esitas 2009. aasta kevadel kriminaalmenetluse raames. Kriminaalasjas oli hagi esitatud umbes 64 200 eurole, tsiviilasjas püüdis kindlustus tagasi saada 49 100 eurot.

Kriminaalsüüdistuse kohaselt esitasid Argo Ader ja Johannes Pajula 2008. aasta sügisel kindlustusseltsile Seesam avalduse, mille kohaselt sõitis Pajula sama aasta 8. oktoobril Keilas Fiat Ducato kaubikuga ristmikult vasakpööret sooritades ette Aderi juhitud Dodge Viperi sportautole. Kindlustusselts luges sõiduki taastamisele mittekuuluvaks ning maksis Aderi pangakontole enam kui miljoni kroonini küündinud hüvitise, hiljem tekkis aga seltsil kahtlus, et avariid ei toimunudki, vaid mehed lavastasid selle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles