Rumm: võlakaitseseadus laenamist kallimaks ei muuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Hannes Rumm
Riigikogu liige Hannes Rumm Foto: Toomas Huik

Vastuargumendina võlakaitse seadusele on tihtipeale toodud väide, et edaspidi muutub laenamine kallimaks, kuna pangad peavad arvestama uute riskidega, sotsiaaldemokraadist riigikogu liige Hannes Rumm sellega aga nõus ei ole.

«Uute laenude andmine kindlasti kulukamaks ei muutu, kuna ka Põhjamaades on laenajad taoliste seadustega kaitstud ning Eestis tegutsevad pangad peaksid kodumaal sarnaste reeglitega harjunud olema,» sõnas Rumm.

Lisaks hakkab muudatusena pankrotimenetluse aeg olema senise viie aasta asemel kolm aastat.
«Pankroti menetluse ajal jääb inimesele kätte miinimum summa toimetulekuks ning 75-85 protsenti sissetulekutest läheb kohustuste katteks. Ka kolm aastat on pikk aeg, mil pereisa pankroti puhul terve pere on sunnitud kitsikuses elama» kommenteeris Rumm.

Riigikogus oli täna teisel lugemisel võlakaitse seadus, mis tõenäoliselt homme ka seaduseks saab. Seaduse eesmärgiks on makseraskustes inimesele tema võlgade ümberkujundamise võimaldamine.

Seaduse järgi loetakse võlgnik makseraskustes olevaks, kui ta ei suuda või tõenäoliselt ei suuda täita oma kohustusi nende sissenõutavaks muutumise ajal.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles