Eesti flirdib mõttega viia sisse veel üks maks (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Sven Sester pressikonverentsil.
Rahandusminister Sven Sester pressikonverentsil. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Euroopa finantstehingute maksu kehtestamine viiks Eestist miljoneid eurosid investeeringuid ja rikuks riigi konkurentsivõimet, leiavad ettevõtjad. Valitsus jätkab maksu kehtestamise aruteludega, kuid nõustub, et praegused maksutingimused neile ei sobi.

Finantstehingute maks tuleb homme arutlusele Euroopa Liidu rahandusministrite kohtumisel. Eesti rahandusminister Sven Sester kinnitas, et Eesti osaleb aruteludes, ent praegune ettepanek neile ei sobi, vahendab Äripäev

Eestile ei sobi Austria rahandusministri poolt pakutud ettepanek oma kitsapiirilisuse tõttu. Euroopa asjade komisjoni esimees Kalle Palling sõnas reedeses pressiteates,  et maksubaas peaks olema lai, et laekumised ei jääks alla võimalikele maksukogumise halduskuludele ja kaaluksid üles ümberpaiknemise riskid. 

Finantsvaldkonna ettevõtteid koondav FinanceEstonia esitas koos Ameerika Kaubanduskojaga Eesti valitsusele pöördumise, et me loobuks Euroopa finantstehingute maksust (FTT). Ettepanekuga on liitunud ka näiteks Teenusmajanduskoda ja Pangaliit.

Loe pikemalt Äripäevast

Poliitikud: maksu ei tule

IRLi esimees ja rahandusministri erakonnakaaslase Margus Tsahkna ütles, et Eesti ei tohi halvendada majanduse konkurentsivõimet läbi finantssektori tehingute maksustamise. Ka meie naaberriigid Soome, Rootsi, Läti ja Leedu ei kavanda finantstehingute maksustamist.

«Seega ei tule kõne alla, et Eesti oleks ainukene riik meie regioonis, kus kehtestataks finantstehingute maks. See halvendaks meie majanduse konkurentsivõimet,» rõhutas Tsahkna.

«Olen kindel, et rahandusminister Sven Sester väljendab valitsuse selget seisukohta ka täna algaval Euroopa Liidu rahandusministrite kohtumisel,» lisas Tsahkna.

Ettevõtlusminister Liisa Oviiri sõnul lepiti eelmisel nädal valitsuses ühehäälselt kokku, et Eesti finantstehingute maksu ei kehtesta. Kõnealuse algatusega on liitunud 28 liikmesriigist vaid 11.

«Eesti ei ole saar, vaid osa suuremast majandusruumist ja seda tuleb selliste muudatuste kaalumisel ning võimalikul kehtestamisel alati arvestada. Piirkonnas ainukesena säärase maksu kehtestamine halvendaks meie konkurentsipositsiooni ja tähendaks endale jalga tulistamist,» sõnasOviir. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles