Samsung ootab Apple´ilt poole miljardi dollari suurust arvet

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung ja iPhone
Samsung ja iPhone Foto: KIM HONG-JI/REUTERS

Lõuna-Korea tehnoloogiaettevõte Samsung teatas, et loobub edasisest kohtuvaidlusest, nõustudes Apple´ile maksma 548 miljonit dollarit patendirikkumiste kompenseerimisega seotud kahjutasu, kirjutab Reuters.

Samsung lubas eelmisel nädalal, et teeb selle makse 14. detsembriks, seda juhul kui Apple saadab selle kohta eelmise nädala reede õhtuks arve. Apple ei kommenteerinud Reutersile, kas arve sai eelmise nädala lõpuks ka konkurendile saadetud.

2012. aastal saavutas Apple Samsungi üle olulise kohtuvõidu, mille järgi pidi Samsung USA ettevõttele patentide loata kasutamise eest maksma 930 miljonit dollarit. Eelmise aasta mais vähendas California osariigi kohtunik seda trahvisummat 382 miljoni dollari võrra.

Kui poole miljardi dollari suurune makse ka teoks saab, ei tähenda see sugugi, et ettevõtted on patendisõjakirve maha matnud – ilmselt tehakse otsus väidetavate Apple'i tehnoloogia kopeerimiste kohtuasjas järgmise aasta kevadel USAs. Lisaks on ettevõtete vahel kümmekond kohtuasja pooleli ka teistes riikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles