Ehmunud Draghi: piire pole

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Keskpanga president Mario Draghi on pärast neljapäevast otsust kerges segaduses.
Euroopa Keskpanga president Mario Draghi on pärast neljapäevast otsust kerges segaduses. Foto: DANIEL ROLAND/AFP

Euroopa Keskpanga (EKP) president Mario Draghi tõttas eile veenma viimastes väljakuulutatud meetmetes pettunud finantsturgusid, et vajadusel stiimuleid siiski võimendatakse. 

«Ei ole mingit konkreetset piiri sellele, kuidas me oma vahendeid kasutada võime,» ütles Draghi. «Pole mingit kahtlust, et kui meil tuleks intensiivistada meie instrumentide kasutust täitmaks oma hinnastabiilsuse mandaati, [siis seda] me teeksime,» vahendab Wall Street Journal keskpankuri poolt eile New Yorgis antud selgitusi.

«Meil on vägi tegutseda, tahe tegutseda, pühendumus tegutseda,» loetles Draghi oma asutuse tugevaid külgi.

Keskpankur tunnistas ühtlasi, et üritas siluda neljapäevast ostsust. Kui endine Briti keskpanga kuberner Mervyn King küsis, kas kõne oli mõeldud selgituseks ning usaldusväärsuse tagasivõitmiseks pärast turgudel tekkinud pettumust, vastas Draghi: «Ei, tegelikult mitte. Aga jah, muidugi.» (No, not really. Well, of course.) 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles