Goldman Sachs tahab luua oma virtuaalvaluuta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Goldman Sachs
Goldman Sachs Foto: SCANPIX

USA investeerimispank Goldman Sachs soovib kinnitada patendi, mis võimaldaks tal kasutada oma virtuaalvaluutat, kirjutab Briti Financial Times.

Uue valuuta nimeks on mõeldud SETLcoin ja see võimaldaks investeerimispangal teha aktsiate ja võlakirjadega tehinguid praegusest kindlamalt ja kiiremini.

Tehingutes tahab Goldman Sachs hakata kasutama blockchain-tehnoloogiat, mille eeliseks on, et see ei nõua tehingute kontrollimiseks kolmandat osapoolt. See muudab tehingud kiiremaks, odavamaks ja lihtsamaks, kui need on praeguses pangasüsteemis.

Blockchain-tehnoloogia helge tuleviku ootuses on juba loodud koostööorganisatsioon Distributed Ledger Group (DLG), milles osalevad pangad tahaksid muuta blockchaini standardiks. Värske uuringu kohaselt aitaks blockchain pankadel aastani 2022 infrastruktuurikulusid kokku hoida 20 miljardit dollarit aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles