Jaapani riiklik investeerimisfond kaalub raskustes Sharpi ostmist

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sharpi logo.
Sharpi logo. Foto: YURIKO NAKAO/REUTERS

Jaapani riiklik investeerimisfond Innovation Network Corporation of Japan (INCJ) kaalub mitu aastat raskustega heidelnud tehnoloogiaettevõttes Sharp enamusosaluse omandamist, kirjutab Reuters kohalikule ajakirjandusele toetudes.

Kokku on fond enamusosaluse eest nõus välja käima 200 miljardit jeeni ehk 1,63 miljardit USA dollarit. Tegu oleks osaga mitmeid aastaid võimaliku pankrotiga heidelnud ümberstruktureerimisest.

Kohaliku ajalehe Yomiuri andmetel võib Sharp tehinguga nõustuda peale seda, kui ettevõttest on lahutatud LCD-paneelide üksus. Kokkuleppeni peaks osapooled jõudma veel märtsis lõppeva finantsaasta käigus.

Sharpi kõneisik ei kinnitanud Reutersile Yomiuris avaldatud uudist, ega lükanud seda ka ümber, öeldes, et ettevõte kaalub erinevaid võimalusi oma LCD- äri jätkamiseks. Samuti peetakse läbirääkimisi mitmete osapooltega.

Jaapani valitsus asutas INCJ fondi 2009. aastal, et hoida riigi raskustesse sattunud tehnoloogiasektorit maailmas konkurentsivõimelisena.

Yomiuri andmetel võib fond tehingu toimumise järel näidata ust Sharpi tegevjuhile ja presidendile Kozo Takahashile ning mitmetele teistele tippjuhtidele.

Raskustes Sharpile avaldavad LCD-paneelide üksuse müügiks survet ettevõtte tööl hoidmiseks hiigellaene andnud pangad, mis soovivad kahjumlikust üksusest võimalikult kiiresti lahti saada või sellele partner leida.

Kuigi Sharp sai pankadelt maikuus 1,7 miljardi dollari suuruse päästepaketi, puuduvad ettevõttel ressursid, et ekraaniäris konkurentsis püsimiseks vajalikke investeeringuid teha.

Sharp suutis oma finantsaasta kolmandas kvartalis olla kokkuvõttes küll 29 miljoni dollariga kasumis, kuid samal ajal oli LCD üksus eraldivõetuna 105 miljoni dollariga kahjumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles