Hollandlasest firmajuht: Eesti tööturul on palju eeliseid

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnout Lugtmeijer.
Arnout Lugtmeijer. Foto: HARLI ULJAS/ POSTIMEES

Logistikaettevõtte Vopak E.O.S. hollandlasest juht Arnout Lugtmeijer näeb Eesti tööturul palju eeliseid võrreldes Hollandi omaga.


Lugtmeijer tõdes, et Eesti ja Hollandi tööturge on keeruline võrrelda, sest nende riikide majandused on isesugused, eriti kuna Eestis on turumajandus kestnud vaid paar aastakümmet.

«Samas näen ma Eesti tööturul palju eeliseid, isegi võrreldes Hollandi tööturuga,» lisas ta. «Üldiselt näen ma Eestis rohkem ettevõtlikkust kui Hollandis, kuna ühiskond on vähem paika loksunud ja seetõttu ind ettevõtlik olla on suurem. Samuti on minu meelest tööturu paindlikkus Eestis suurem.»

«Siiski peame olema ettevaatlikud, et tulevikus oleks meil Eestis ikka piisavalt spetsialiste, sest näib, et tänapäeval suur osa tudengitest valib üldaineid,» märkis Lugtmeijer.

Ta rõhutas, et hea tööhõive taseme saavutamiseks peab Eestil olema selge visioon, kus tahame olla aastakümnete pärast. Tuleb määratleda, mis on Eesti tugevused meie geopoliitilist keskkonda arvestades ja neid arendada.

Eestil on Lugtmeijeri sõnul suur potentsiaal eesmärke saavutada. Sellele aitavad muuhulgas kaasa suur kõrgharidusasutuste arv, valitsuse soov arengusse panustada, oodatav majanduskasv, investeeringud ning üleüldine stabiilsus. «Pöördeline roll, mida Eesti võib piirkonnas mängida, peaks lubama tööturul areneda tulevastel aastatel jätkusuutlikul moel,» arvas Lugtmeijer.

Kolme Muuga sadama naftaterminali operaator AS Vopak E.O.S. on Hollandi firma Royal Vopak ja Vene firma N-Trans poolt asutatud ühisettevõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles