Uber meelitas Google Mapsist juba teise tippjuhi üle

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi mobiilirakendus
Uberi mobiilirakendus Foto: SCANPIX

Google´i kaardirakenduse Maps tootejuht Manik Gupta teatas, et asub samal ametikohal tööle Uberi kaardiüksuses, vahendab Techradar.
 

Oma uues töökohas saab Gupta uuesti kokku endise Google´i kolleegi Brian McClendoniga, kes palgati Uberisse juunis kaartide, autonoomse juhtimise ning sõidukite turvalisuse arenduse eest vastutavaks asepresidendiks. Google´is vastutas McClendon Google Mapsi ja Google Earthi arendamise eest.

Viimase aasta jooksul on transpordivahendamisega tegelev idufirma panustanud üha rohkem omaenda kaardi- ning navigatsioonitehnoloogia arendusse. See tähendab ka parimate spetsialistide kaasamist. Uber palkas tippülikoolist Carnegie Mellon University nii palju teadlasi, et otsustas selle korvamiseks annetada õppeasutusele 5,5 miljonit dollarit ning luua vastavate alade stipendiumiprogrammid. Samuti ostis ettevõte üles mitmed Microsofti Bingi varad ning ning sai enda palgale mitmed Bingi andmespetsialistid. Üles osteti ka deCarta nimeline navigatsioonitarkvara arendav idufirma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles