Euroopa Liit ähvardas sulgeda piiri Kreekaga

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid ületamas Kreeka-Makedoonia piiri.
Migrandid ületamas Kreeka-Makedoonia piiri. Foto: Reuters

Euroopa Liit hoiatas, et Kreeka seisab silmitsi väljalülitamisega Schengeni süsteemist, kui riik ei soostu võtma vastu välisabi oma piiride kaitsmisel.

Mitu Euroopa ministrit ja kõrget euroametnikku näevad ähvardust kui ainsat allesjäänud võimalust veenmaks Kreeka peaministrit Alexis Tsiprast täitma oma lubadust ning aktsepteerima Euroopa Liidu pakutud abi. Kui EL oma ähvarduse täide viiks, oleks tegemist esimese Schengenist eemaldamise juhtumiga alates lepingu sõlmimisest aastal 1985, kirjutab Financial Times.

Euroametnikke ärritab, et Kreeka tõrgub lubamast riiki Frontexi erimissiooni. Samuti valmistab neile meelehärmi, et Kreeka ei taha võtta vastu ELi humanitaarabi.

Kõrgete Euroopa diplomaatide sõnutsi tehakse reedel toimuval ELi siseministrite kohtumisel teatavaks, et kui Kreeka detsembri keskpaigaks ei paindu, rakendub ülalmainitud karm meede.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles