Marat: peame kindlasti hindu tõstma

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marati kaupluses Valgas
Marati kaupluses Valgas Foto: Taimi Käos / Valgamaalane

Puuvilla järsu kallinemise tõttu viimastel kuudel peab Marat kindlasti hindu tõstma, tõdes ettevõtte juhatuse liige Alo Lepp.


«Fakt on see, et kindlasti-kindlasti tõusevad,» ütles Lepp Marati toodangu hindade kohta.

«Kahjuks enamus meie kangast on puuvilla baasil, seal on umbes 90 protsenti puuvilla,» selgitas ta. Puuvill on Lepa sõnul aastatagusega võrreldes ligi 80 protsenti kallim, Marat ostab kangaid sisse 30-40 protsenti kõrgema hinnaga.

Kui palju Marati kauplustes hinnad tõusevad, seda Lepp ennustada ei oska. Ettevõte ei tea sedagi, mis hinnaga tuleb paari nädala pärast kangaid sisse osta. «Kui me pool aastat tagasi veel teadsime, ikkagi kuu-paar kinnitati hindu ette, siis täna ei taha keegi kinnitada hindu rohkem kui nädal aega ette,» selgitas Lepp.

Tema sõnul kõiguvad puuvilla hinnad praegu väga palju, nii et keeruline on ennustada, mis neist tulevikus saab. «Siin iga päev toimub mingisugune hüppeline muutus jälle [hindades] ja keegi ei oska anda täna hinda pikemas perspektiivis,» nentis Lepp.

«Tundub nii et keegi manipuleerib hoopis nende hindadega maailmaturul,» lisas ta. «Sest vähemalt minu jaoks pole mingisugust loogilist põhjendust, miks peaks see hinnatõus nii suur olema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles