Gazprom palkab Londonis jõuliselt töötajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa riikliku gaasimonopoli Gazprom peakorter Moskvas.
Venemaa riikliku gaasimonopoli Gazprom peakorter Moskvas. Foto: Reuters / Scanpix

Vene riiklik gaasifirma Gazprom on käivitanud agressiivse värbamiskampaania, Londonis võetakse palgale kuni 600 uut inimest.

Firma laiendab müügitegevust energia- ja toormevaldkonnas üle kogu maailma.

Kremli kontrollitud nafta- ja gaasitootjal on Londoni lõunaosas Hampton Wickis juba praeguse seisuga 300 töötajat. Uuel aastal kolitakse aga ümber suuremasse peakorterisse Regents Parkis Londoni kesklinnas.

Sinna mahub töötajaid kuni 900.

Gazpromi tütarfirma Gazprom Marketing & Trading asutati kümme aastat tagasi selleks, et hallata osalust Suurbritanniast mandriga ühendavas gaasijuhtmes. Töötajaid oli kolm, kontor asus ühe pubi teisel korrusel

Tänaseks on tegemist Gazpromi ülemaailmse energiamüügi keskusega, mil omakorda 11 tütarettevõtet Suurbritannias, Euroopas, Kaug-Idas ja Põhja-Ameerikas. Ettevõtte käive ületab 9 miljardit naela.

Laienemist tõukab tagant globaalne energiakaubanduse buum, millele on aidanud kaasa riiklike gaasi-, energia- ja naftaturgude vabastamine.

Märtsis avas firma enam kui 20 töötajaga kontori Singapuris, käimas on meeskonna suurendamine Houstonis. Kontorid on ka Berliinis ja Pariisis, pärast Prantsuse gaasituru liberaliseerimist otsitakse aktiivselt uusi kauplemisvõimalusi ka riigi lõunaosas.

Peakorter jääb aga Londonisse.

100-liikmeline meeskond on Gazpromil Manchesteris, kust tarnitakse gaasi väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele Suurbritannias, Iirimaal ja Prantsusmaal.

Gazprom on üks maailma suurimatest energiaettevõtetest, mis on minevikus üritanud üle võtta suuri Briti firmasid, sealhulgas British Gasi omanikfirmat Centrica, mis mahub FTSE 100 juhtiva ettevõtte hulka. Pakkumistest pole kunagi asja saanud.

Gazprom täidab ligikaudu veerandi Euroopa gaasivajadustest.

Möödunud aastal kaotas grupp aga turuosa, kuna Euroopa on üha enam läinud üle alternatiivsete energiaallikate, sealhulgas veeldatud maagaasi kasutusele.

Copyright The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles