Kalle Palling pani energiavoliniku LNG terminalis kahtlema

Andres Reimer
, business journalist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Energiavolinik Maroš Šefčovič ütles, et kui Eesti valitsus esitab märtsiks LNG terminali tasuvusuuringu, otsustab komisjon paari kuu jooksul terminali rahastamise.
Energiavolinik Maroš Šefčovič ütles, et kui Eesti valitsus esitab märtsiks LNG terminali tasuvusuuringu, otsustab komisjon paari kuu jooksul terminali rahastamise. Foto: Eero Vabamägi

Euroopa Komisjoni energiavolinik Maroš Šefčovič hakkas riigikogulase Kalle Pallingu esinemise tõttu kahtlema, kas Eesti üldse vajab siinse piirkonna gaasivarustuse Gazpromist lahti haakimiseks regionaalset LNG terminali.

Samal ajal, kui Balti riikide elektrisüsteemi Euroopaga liitmisel soovitakse arvestada Venemaa huve, avaldatakse vastuseisu Nord Streami uue gaasitoru rajamisele, ütles reedel Äripäeva energiakonverentsil esinenud Šefčovič intervjuus Postimehele.

-Kas te näete väljavaateid, et Euroopa Komisjon investeeriks regionaalse LNG terminali rajamiseks Eestisse või Soomesse?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles