Reformierakond lubab tulumaksu alandamist

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Reformierakond avalikustas oma majandus- ja rahandusprogrammi, mille kohaselt plaanitakse muu hulgas alandada tulumaksu.

Kõrge tootlikkusega töökohtade tekkeks kavandab erakond tööjõumaksude vähendamist, teatas Reformierakonna pressiesindaja.

«Eelarvevõimaluste tekkel kasutame selleks järgmisi maksukärpeid: vähendame töötuskindlustusmaksu ja tulumaksu, koos maksuvaba miinimumi tõstmisega ning kaotame erisoodustusmaksu tööga seotud tasemekoolituselt,» lausus erakonna esimees ja peaminister Andrus Ansip.

Ansipi sõnul ei plaani nad kindlasti maksukoormuse tõstmist ja välistavad astmeliselt vaesustava tulumaksusüsteemi kehtestamise.

Erakond soovib vähendada bürokraatiat ettevõtluses, võimaldades alla 100 000 euro (1 564 660-kroonise) aastakäibega väikeettevõtetele raamatupidamise otse e-maksuameti keskkonnas, kus väikeettevõtja saab ühes kohas koostada ja esitada maksudeklaratsioone ja majandusaasta aruandeid.

Põhikooliastmes on plaanis anda ettevõtlusalast haridust ja samuti innustada ettevõtlikkusele tudengeid.

Erakond on seadnud eesmärgiks viia riigieelarve aastaks 2013 struktuursesse ülejääki ning hoida seejärel ülejääki kõigil kasvuaastatel, samuti kasvatada reserve, mis lubaksid võimalikud langusaastad valutult üle elada ka tulevikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles