Kaks olulist küsimust, mida töövestlusel kandidaatidelt küsida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töövestlus
Töövestlus Foto: SCANPIX

Nende kahe küsimuse esitamine töövestlusel vähendab tõenäosust, et palgatakse esmapilgul sobiv inimene, kes aga vaid mõne kuu möödudes otsustab ettevõttest lahkuda, kirjutab koolitaja Hamis Knox portaalis LinkedIn Pulse.

  • «Millised võiksid olla need asjad, mida ma võin teadlikult või ettekavatsematult teha või öelda, mis paneksid sind lahkumisavaldust kirjutama?»
  • «Millised võiksid olla sinu arvates need asjad, mida sa võid teadlikult või ettekavatsematult teha või öelda, mis võiksid viia sinu vallandamiseni?»

Knox rõhutab, et tegu on väga teravate ja otseste küsimustega, millega ei tohiks kindlasti tööintervjuud alustada. Enne nende kahe küsimuseni jõudmist tuleks jõuda üle teatud usalduspiiri, et kandidaat suudaks neile ka ausalt ja ebamugavustundeta vastata. Hea oleks muidugi ka ette hoiatada, küsides: «kas ma võin sulle paar üsna otsekohest küsimust esitada?»

Kui sa jõuad hetkeni, millal oleks sobiv neid küsimusi esitada, tuleks kindlasti meeles pidada, et «lahkumisavalduse » küsimus tuleks esitada esimesena, et näidata ennast haavatavana, mis omakorda võtab kandidaadilt liigse surve maha. Kindlasti tuleks mõlemat teemat käsitledes esitada ka täpsustavaid järelküsimusi, et saada kandidaadist ja tema mõttelaadist täielikum ülevaade. Kui sa suudad enne töölepingu sõlmimist selgeks teha, mis täpsemalt võib kandidaadi hinnangul tulevikus viia selle lõpetamiseni, palkad sa suurema tõenäosusega pikaaegseid, lojaalseid töötajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles