Stockmann müüs Venemaa kaubamajad viie miljoniga maha

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockmanni kaubamaja Peterburis Nevski keskuses. Keskuse jätab ettevõte endale, kaubamaja aga müüs maha.
Stockmanni kaubamaja Peterburis Nevski keskuses. Keskuse jätab ettevõte endale, kaubamaja aga müüs maha. Foto: stockmanngroup.com

Soome jaekaubandusettevõte Stockmann teatas täna Helsingi börsile, et on sõlminud Venemaal asuvate kaubamajade müügitehingu holding-ettevõttega Reviva. Kaubamajad vahetavad omanikku viie miljoni euro eest.

Reviva on ka Debenhamsi kaubamaja Vene frantsiisipartneri Debrussi omanik. Reviva hakkab Stockmanni seitset Venemaal asuvat kaubamaja haldama veebruarist, misjärel on tal õigus kaks aastat Stockmanni kaubamärki kasutada. Hiljem siirduvad kaubamajad samuti Debenhamsi brändi alla.

Stockmann saab tehinguga 75 miljonit eurot ühekordset kahjumit, mis kantakse maha viimases kvartalis. Ettevõtte tulevikuprognoos jääb ent samaks. Tehing parandab ka Stockmanni kasumlikkust, sest Vene kaubamajad said mullu 240 miljoni eurose käibe juures 26 miljonit kahjumit.

«Meie kaubamajaäri Venemaal on olnud viimastel aastatel kahjumlik ja märkimisväärselt nõrgenenud rubla on kahjumit süvendanud. Stockmanni eesmärk on majandustegevuse pööramine kasumlikuks, sestap oleme otsustanud Venemaa kaubamajadest loobuda,» ütles Stockmanni tegevjuht Per Thelin.

Tehingujärgselt keskendub Stockmann kinnisvaraärile Venemaal, jätkates Peterburis asuva Nevski Tsentri omanikuna, teatas ettevõte börsile. Ka Lindexi kauplused on plaanis Venemaal sulgeda.

«Ehkki lahkume kaubamajaärist Venemaal, jätkab Stockmann Nevski Tsentri kinnisvara omanikuna. Kaubanduskeskusel on Peterburis ülihea asukoht ja head rendilepingud. Oleme õnnelikud, et saame ankurrentnikuks Debenhamsi,» ütles Thelin.

«Ühtlasi võime endisest rohkem keskenduda kaubamajade ja internetikaubanduse arendamisele Soomes ja Balti riikides ning Lindexi arendamisele kõigil turgudel,» lisas Thelin.

Stockmanni müügitehing hõlmab seitset kaubamaja, millest üks Peterburis, üks Jekaterinburgis ning viis Moskvas ja selle ümbruses, aga samuti outlet-kauplust, logistikakeskust ja administratiivkeskust. Kokku saavad uue tööandja 2300 töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles