Vandeadvokaat: riik kantis Estonian Airi varast tühjaks

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Air
Estonian Air Foto: Sander Ilvest

Eesti advokatuuri maksejõuetusõiguse komisjoni esimees, vandeadvokaat Jüri Sirel rääkis Raadio 2-le, et kõigi tunnuste järgi on riik tegelenud teadlikult Estonian Airi varast tühjakskantimisega.

«Ma ei tea täpselt asjaolusid, aga vaadates numbreid eelmise aasta aruandes on ühe aastaga vara vähenenud 53,8 miljoni võrra,» ütles Sirel. «Eelmistel majandusaastatel tehti küll kahjumit, aga selline maht ühe aastaga on täiesti arusaamatu ja tundub, et on tehtud ettevalmistusi oodatavaks pankrotiks – et oli juba teada, et tuleb halb otsus. Tegeldi sellega, et teha uus äriühing – hästi palju viitab sellele, et on selline skeem tehtud.»

«Pilt on väga halb ja seda ei peaks kindlasti tegema riik, kes ise peaks eeskujuks olema ja nõuab kõigilt teistelt, et nii ei tohiks teha,» märkis Sirel. «Samas paistab, et riik ise täpselt sedasama teeb. Arusaadav, et riigi huvi on hoida alles töötavad lennuliinid ja et inimesed ei kaotaks oma raha ühes pankrotimenetluses, aga õiguslikult on tegemist JOKK-situatsiooniga.»

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles