Prokuratuur ei tuvastanud Weroli katlamaja müügil kelmust

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Werol Tehased AS.
Werol Tehased AS. Foto: Peeter Langovits

Prokuratuur ei tuvastanud kelmust Weroli katlamaja müügil Eesti Energiale ning lõpetas kriminaalasja uurimise.

Lõuna ringkonnaprokuratuur alustas aktsiaseltside Werol tehased ja Eesti Energia vahelise katlamaja müügitehingu uurimist septembris Postimehe ajakirjaniku prokuratuuri saadetud dokumentide põhjal.

«Kriminaalmenetluse eesmärk oli välja selgitada, millised andmed võttis Eesti Energia AS aluseks ASile Werol Tehased kuuluva katlamaja väärtuse määramisel hoonestusõiguse seadmise lepingu sõlmimisel ning kas katlamaja väärtuse osas võidi kellegi poolt esitada Eesti Energia ASile valeandmeid,» teatas prokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude büroo.

«Kriminaalmenetluse raames tehtud toimingute tulemusel on tuvastatud,  et 2011. aasta jaanuaris Werol Tehaste ja  Eesti Energia vahel lepingu sõlmimisel võeti katlamaja seadmete väärtuse määramise aluseks objektiivsed andmed; sealhulgas oli nende hinna kindlakstegemiseks määratud ekspertiis,» teatas Kostina. «Uurimise käigus kogutud tõendid kinnitasid, et Eesti Energiale ei esitatud lepingu sõlmimisel valeandmeid.»

Kuna kuritegu ei ole tuvastatud, lõpetas politsei prokuratuuri loal kriminaalmenetluse, vahendas Kostina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles