Vaata, mida arvas riigikontroll Estonian Airi riigiabist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevane taristu- ja majandusminister Urve Palo alustas obadusega rahvusliku lennukompanii Estonian Air pihta.
Tulevane taristu- ja majandusminister Urve Palo alustas obadusega rahvusliku lennukompanii Estonian Air pihta. Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts

Riigikontroll hindab, et Estonian Airi riigiabi küsimus on Euroopa Komisjoni ees raskesti kaitstav, selgub kirjast, mille riigikontrolör Mihkel Oviir saatis riigisekretär Heiki Loodile 2013. aasta veebruaris.  

Esimese põhjendusena toob Oviir välja, et riik on juba korduvalt rikkunud riigiabi andmise reegleid. Riik oleks pidanud abi lennufirmale Euroopa Komisjoniga kõlastama aastal 2009. 

Riigikontrolör sõnab, et riik langetas teadlikult riigiabireeglite vastase otsuse, kui andis 2012. aastal lennufirmale laenu. 

Samuti polnud muudatused Estonian Airi strateegias kooskõlas Euroopa Komisjoni restruktureerimise põhimõtetega. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumit nõustanud advokaadibüroo ei kinnita, et abi on riigabi reglitega kooskõlas. 

Kolmanda põhjusena tõi Oviir välja, et restruktureerimine kätkeb endas vastuolusid. 

Ülejäänud punkte ja täispikka kirja saad lugeda lõigu peale klikkides.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles