Venelased lendavad keelust hoolimata Egiptusesse

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptus, Punane meri
Egiptus, Punane meri Foto: Marko Püüa
  • Valgevenest sai venelastele värav Egiptusesse.
  • Venemaa turismiamet kavatseb Punase mere äärde reisimisele lõpu teha.

Valgevene turismiäri teenib Venemaa võimude poolt kehtestatud Egiptusesse lendamise keelust miljoneid eurosid, sest venelased reisivad Punase mere kuurortidesse nüüd läbi Minski.

Venemaa ametivõimud ei varja pahameelt, sest keelasid pärast terroristide poolt turiste vedanud lennuki hävitamist otselennud Egiptusesse, kuid  turistide vool Punase mere äärde jätkub endiselt. Harjumuspäraselt Sharm el-Sheikis või Hurghadas puhkavad venelased, kelle jaoks Venemaa linnadest otselende enam ei korraldata, reisivad armastatud puhkekohta nüüd läbi Valgevene pealinna Minski, kirjutas Kommersant.

Venemaa turismiameti juhataja Svetlana Sergejeva teatas sellel nädala, et ametkond kavatseb teha lõpu turismifirmade katsetele saata inimesi Egiptusesse läbi teiste riikide.

Läbi Valgevene reisimine tõstis Egiptuse puhkusepaketi maksumust venelaste jaoks ligi kaks korda, võrreldes varasemate otselendudega näiteks Moskvast. Ühe puhkaja paketi hind ületab nüüd nii mõnevõrra kallima tasemega Sharm el-Sheigi kui ka odavama Hurghada külastamise korral 1100 eurot. Majanduslehe hinnangul kasvab Valgevene turismiäri ohtu põlgavate venelaste arvelt ligi 25 miljoni euro võrra.

Mullu külastas Egiptuse kuurorte 2,6 miljonit venelast, mis Kommersanti andmetel viitab, et nüüd liigub Minski suunas 218 000 transiitreisijat, mis moodustab kolmandiku Valgevene turismiäri mahust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles