Läti lennufirma vaeb Vene lennukeid

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aerofloti värvides Suhhoi Superjet Farnborough' lennumessil.
Aerofloti värvides Suhhoi Superjet Farnborough' lennumessil. Foto: Luke MacGregor / Reuters

Lätlaste airBaltic otsib mehhaanikuid Vene reisilennukite Suhhoi Superjet tarvis, kirjutab Dienas Bizness viitega ajalehele Neatkarīgā.

Vastavalt Neatkarīgā käsutuses olevale lennufirma sisekuulutusele otsitakse Vene lennukite tarvis vanemmehhaanikut ja tema abi.

Läti meedia andmetel on Suhhoide tehing seotud airBalticu potentsiaalse sakslastest suurinvestori Ralf Dieter Montag-Girmesiga, kes nõustab Vene ettevõtet Iljušin Finans, mis müüb ka reisilennukeid Suhhoi Superjet 100.

Jutt käib lennukite valikust regionaalsete lendude tarvis ning kaalutud on ka Mitsubishi ja Embraeri õhulaevu. Suhhoid olevat kõige soodsamad.

Mehhanikute otsimise kuulutuse kuupäev on 10. november. Päev enne seda jõudis airBalticu juht Martin Gauss ajakirjanike ees Suhhoide soetamise plaani eitada. Oma eitust kordas ta televisiooni vahendusel järgmiselgi päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles