Vanad parvlaevad saavad riigilt suurt reisitasu

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Ionas Virtsu sadamas.
Parvlaev Ionas Virtsu sadamas. Foto: Aivar Õepa

Vaatamata sellele, et parvlaev Ionasega esinevad üpris sageli probleemid, vastab majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi väitel 26 aastat vana praam lepingus sätestatud tingimustele ning OÜ Väinamere Liinid saab riigilt aluse eest 100 protsenti reisitasu.

Vaid 20 protsenti reisitasu vähem makstakse ettenähtust väiksema, kuid veelgi vanema asenduspraami Harilaid eest, vahendas Meie Maa. «Praegu teenindavad Virtsu-Kuivastu liini parvlaevad Hiiumaa ja Ionas ning Rohuküla-Heltermaa liinil parvlaevad St. Ola ja Regula, millest kõik vastavad lepingulistele tingimustele,» kinnitas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Rasmus Ruuda.

Ühe reisi kohta makstakse vedajale tänavu neljandas kvartalis 424,50 eurot Virtsu-Kuivastu liinil ning 948,99 eurot Rohuküla-Heltermaa liinil ning alates augustist, mil praamid Saaremaa ja Muhumaa suundusid Saksamaale, on lisareiside eest vedajale makstud kokku 45 467,42 eurot. Peale selle on riik laevade vahetusest tingituna tellinud alates augustist vedajalt 202 lisareisi kogumaksumusega u 190 000 eurot.
Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Meie Maast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles