Twitteri juhi idufirma tegi eduka börsidebüüdi

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jack Dorsey
Jack Dorsey Foto: SCANPIX

Twitteri asutaja ja tegevjuhi Jack Dorsey poolt loodud makseteenuseid pakkuva idufirma Square´i aktsia tegi börsidebüüdi käigus suure hüppe, ettevõte teenis IPOga 243 miljonit dollarit, kirjutab Reuters.

Aktsia IPO hinnaks oli märgitud 9 dollarit, mis jäi selgelt alla analüütikute pakutud 11-13 dollarile. Börsi avamise järgselt on aktsia hind aga ära käinud pea 15 dollari lähistel, praegu kaubeldakse 13 dollari ümber.

Täna sünnipäeva pidava Jack Dorsey poolt 2009. aastal asutatud ettevõte oli kalendriaasta esimese üheksa kuuga 131,5 miljoni dollariga kahjumis, mullu oli vastav näitaja 117 miljoni dollariga miinuspoolel. Käive kasvas samal ajal aga 49 protsenti 892,8 miljoni dollarini.

Square teenib raha peamiselt ettevõtetele makseteenuste ning erinevate analüüsiteenuste pakkumisega.

Idufirma oli enne börsile minekut kuue aastaga kogunud kokku 600 miljonit dollarit välist rahastust, mullu toimunud investeerimisvooruga hinnati ettevõte 6 miljardile dollarile. Praegune börsiväärtus jääb sellele küll umbes kolmandiku võrra alla. Tuntuimad ettevõttesse raha paigutanud investorid on näiteks 5,4 protsenti ettevõttest omav Sequoia Capital ning Kleiner Perkins Caufield & Byers. Square´i nõukokku kuuluvad mitmed tuntud majandus- ja rahandustegelased nagu Goldman Sachsi endine finantsjuht David Viniar ning endine USA rahandusminister Lawrence Summers.

Wall Streetil on teatud määral küsimusi tekitanud ettevõtte juhtimisvõimekus, kuna selle asutaja ja tegevjuht Jack Dorsey otsustas hiljuti jääda samaaegselt ka Twitteri juhiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles