Sester: maksuametil polnud võimalust Estonian Airile vastu tulla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Sven Sester pressikonverentsil.
Rahandusminister Sven Sester pressikonverentsil. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Maksuamet talitas igati korrektselt, kui keeldus seadmast Estonian Airi töötajate palganõuet enda omast ettepoole, sõnas rahandusminister Sven Sester valitsuse pressikonverentsil.

Eelmisel nädalal ütles majandus- ja taristuminister Kristen Michal, et riik on nõus pankrotistuva lennufirma töötajate nõuete ettepoole seadmisest ning loodab, et teised võlausaldajad järgivad riigi eeskuju. Eile leidis maksuamet, et seadus ei luba neil seda teha.

«Üllatav oli see, et Estonian Airil oli protsessi tekkimise hetkel maksuvõlg,» sõnas Sester. Kui maksuvõlga poleks olnud, poleks maksuamet ka võlausaldajate seas olnud. Maksuameti otsus lähtuda seadusest, mis ei jäta kokkulepperuumi, oli ministri hinnangul väga korrektne.

Ta ütles, et tähele tuleks panna seda, et likvideeruimisprotsess peatatakse juhul, kui ükskõik milline võlausaldaja pole asjaga nõus. «Töötajate nõuete eelistamisest keeldusid ka näiteks aktsionär SAS ja mitmed teisedki võlausaldajad,» tähendas rahandusminister.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles