Rõivas Estonian Airi personalist: tööta nad ei jää

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas.
Taavi Rõivas. Foto: Liis Treimann

Peaminister Taavi Rõivas vastas täna riigikogus saadikute küsimustele, mis muuhulgas puudutasid ka Estonian Airi töötajaid.

Ta tõi välja, et tema teada on Estonian Airi töötajate vastu huvi tundnud Nordic Aviation Group ning ka teised lennufirmad. «Üldiselt on teada, et lennunduskogemustega inimeste järele on turul väga suur nõudlus. Võib olla päris kindel, et tööta nad ei jää,» ütles Rõivas.

Samas nentis ta, et ei ole võimalik automaatselt kogu töötajaskond ja tegevus kanda üle uude lennufirmasse. «See oleks rahvakeeli öeldes kantimine, täpsemalt väljendades ebaseaduslik,» sõnas Rõivas.

Kui avalikkuses on räägitud, et uue rahvusliku lennufirma töötingimused ei ole pilootidele sobivad, siis Rõivas ütles, et riigile kuuluval ettevõttel on mitte ainult vajadus, vaid ka võimalus teha sellised pakkumised, et tööturult leida endale head, väärilised töötajad, ja loomulikult peavad need pakkumised olema siis ka tööturule vastavad.

Möödunud nädalal rääkis anonüümseks jääda soovinud lennukikapten Postimehele, et pilootide tööturg ei ole sugugi nii roosiline, kui seda üritatakse näidata. «Ega tööjõuturul ole Estonian Airi inimestel väga suurt lootust. Mitte sellepärast, et nad oleks halvad spetsialistid, vaid pilootide turg on lihtsalt niivõrd täis,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles