Britid sulgevad kümne aasta jooksul kõik söeelektrijaamad

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Söelektrijaam Põhja-Inglismaal Knottingley lähedal, mis suletakse järgmise aasta suveks.
Söelektrijaam Põhja-Inglismaal Knottingley lähedal, mis suletakse järgmise aasta suveks. Foto: SCANPIX

Suurbritannia valitsus teatas, et plaanib aastaks 2025 sulgeda kõik riigis söe põletamisel põhinevad elektrijaamad, kirjutab Gizmodo.

Hetkel on Suurbritannias tegutsemas 15 suurt söeelektrijaama, mis katavad kogu riigi energiatootmisest 28 protsenti. Kuigi täpset plaani, kuidas see auk tulevikus katta kavatsetakse, veel ei eksisteeri, on valitsus võtnud selge suuna keskkonnasõbralikemate elektritootmisviiside propageerimiseks ja juurutamiseks.

«Me ei saa rahul olla, et nii arenenud majandusega riik nagu Suurbritannia sõltub nii palju poole sajandi vanustest keskkonda saastavatest söeelektrijaamadest,» ütles riigi energia ja kliimamuutuste minister Amber Rudd. «Me ehitame uue, 21. sajandisse sobiva infrastruktuuri,» kinnitas ta.

Suurbritannia plaanib edaspidi panustada rohkem taastuvenergiasse ning uutesse, ohutumatesse tuumaenergiatehnoloogiatesse.

Juulis teatati, et käesoleva aasta lõpus suletakse ka viimane Suurbritannia maa-alune söekaevandus. Eelmisel aastal oli riigis alles veel 26 avatud kaevandust, mis asuvad põhiliselt Šotimaal, kuid ka neid ähvardab lähiajal sulgemine. See tähendab, et tööstus, mis on viimased 300 aastat alates industriaalrevolutsioonist riigi majandust kasvatanud, hakkab kaduvikku vajuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles