USA suurettevõtteid juhib rohkem Johne kui naisi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetiettevõtte Yahoo! tegevjuht Marissa Mayer on üks tuntumaid USA naisjuhte.
Internetiettevõtte Yahoo! tegevjuht Marissa Mayer on üks tuntumaid USA naisjuhte. Foto: LUCAS JACKSON/REUTERS

New York Timesi hiljuti läbi viidud uuringu järgi on USA 1500 suurima börsiettevõtte juhtide seas meeste ülekaal nii suur, et isegi eesnime John kandvate juhtide arv on suurem naisjuhtide koguarvust.

New York Timesi kogutud statistika järgi oli kevadise seisuga USA suurimate börsiettevõtete tegevjuhtide seas sooline tasakaal selgelt paigast ära - iga naise kohta leidus keskmiselt lausa 25 meessoo esindajat.

Seejuures on S&P 1500 indeksisse kuuluvate ettevõtete tegevjuhtide seas iga naise kohta neli meest, kelle eesnimeks on kas John, Robert, William või James.

Ernst & Youngi mullu avalikustatud raporti järgi on soolise tasakaaluga suuri probleeme ka suurimate börsiettevõtete nõukogudes. Kuigi firmad on hakanud mõistma,  et ainult meestest koosnev nõukogu ei jäta head muljet, on naissoo esindajaid nõukogudes tavaliselt siiski vaid üks-kaks. Seega pole ime, et iga naise kohta nõukogus olemas keskmiselt ka üks mees, kelle eesnimi oli John, James, Robert või William.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles