Pariisi rünnak lõi ka äriturismi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinav Pariis pühapäeval
Leinav Pariis pühapäeval Foto: Jaanus Lensment

Pariisi planeeritud korporatiivüritusi tühistatakse järjest ning mitmed ettevõtted on palunud oma töötajail sinna mitte reisida, põhjuseks hirmud reisitõrgete ning ebaturvalisuse pärast. 

Mõned sellised ettevõtted on jaapanlaste elektroonikaettevõte Sharp või kodujagamisteenus Airbnb, vahendab Bloomberg

Sellised tühistamised annavad mõista, et prantslastel võib olla raske nii investoreid, turiste kui ettevõtteid veenda, et riik on turvaline - tegu oli teise suure rünnakuga vähem kui aasta jooksul. Kuigi jaanuaris 12 eluküünalt kustutanud Charlie Hebdo rünnak oli suunatud peamiselt satiiriväljaande ajakirjanike pihta, siis reedene tabas täiesti juhuslikke inimesi. 

Ärireisikorraldajaid ühendav Business Travel Coalition tegi uuringu, millest selgus, et viiendik neist tühistaks sinna mõne reisi ning 70 protsenti soovitaks klientidel tõsiselt kaaluda, kas Prantsusmaale reisida. 

Autotootja Mazda sõnas, et ta hindab selle aasta lõpuni inimeste reisivajadust rangemalt ning soovitab selle reisi edasi lükata. Samuti on Prantsusmaale reisimise eest hoiatanud Sharp. 

Airbnb tühistas 6000 osalejaga kogunemise viimase päeva, mis pidi olema laupäev. New York Times Co. aga tühistas luksuskaupade teemalise konverentsi, mille osalejate ridades pidid olema nii Victoria Beckham kui Estee Lauderi tegevjuht John Demsey. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles