San Francisco lahe piirkonnas napib naissoost tippjuhte

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silicon Valley sünnikoht
Silicon Valley sünnikoht Foto: AP / Scanpix

Kuigi viimase viie aasta jooksul on San Francisco lahe piirkonnas (kuhu kuulub ka tehnoloogiaettevõtete meka Silicon Valley) asuvate suurettevõtete tippjuhtide sekka lisandunud üha rohkem naisi, ollakse soolisest tasakaalust veel siiski väga kaugel, vahendab Reuters California ülikooli vastavat uuringut.

223 suurimast piirkonnas peakorterit omavast börsiettevõttest rohkem kui kolmandiku puhul on tippjuhid ainult meessoost või on palgatud vaid üks naissoost tippjuht.

Viis aastat tagasi oli olukord aga veel hullem: pea kahel kolmandikul ettevõtetest polnud ühtegi naissoost tippjuhti või oli vaid üks naissoo esindaja.

Uuringu järgi olid San Francisco lahe piirkonnas tippjuhtimise puhul soolisele tasakaalule kõige lähemal jaekaubandusettevõte Williams-Sonoma, biofarmaatsiaettevõte Medivation ning suurpank Wells Fargo. Esimese tehnoloogiaettevõttena oli tarkvarafirma Zendesk tippjuhtide soolise tasakaalu edetabelis neljandal kohal, Marissa Mayeri juhitav Yahoo! hoidis kaheksandat positsiooni. Võrdluseks: Apple oli 25. kohal, Facebook 30. kohal ning Google alles 68. positsioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles