Venemaa pakub Ukrainale laenuleevendust

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: Mikhail Metzel/TASS

Venemaa tegi ettepaneku restruktureerida Ukraina kolme miljardi USA dollari suurune võlg ning avaldas valmisolekut mitte nõuda selle tasumist täiel määral tänavu detsembris.

Venemaa täieliku kannapöörde järel on lootust, et Venemaal ja Ukrainal õnnestub vältida võla osas kohtuvaidlust, kirjutab Financial Times.

President Vladimir Putini sõnutsi pakub Venemaa Ukrainale võimalust tasuda võlg ühe miljardi dollari kaupa aastas alates aastast 2016.

Putin lisas, et ootab Rahvusvaheliselt Valuutafondilt (IMF) võla tagamist. IMFi pressiesindaja nimetas Moskva ettepanekut positiivseks sammuks. «Üksikasjad tuleb nüüd Vene ja Ukraina võimudel omavahel läbi arutada. Me jääme ootama nende arutelude tulemusi.»   

Tegemist on laenuga, mille võttis Ukraina endine president Viktor Janukovõtš 2013. aasta detsembris – mõned kuud enne võimult langemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles