Mainekad investorid on Facebooki hülgamas

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki logo.
Facebooki logo. Foto: Scanbook

Aastaid tagasi sotsiaalvõrgustikule Facebook elu sisse puhuda aidanud mainekad tehnoloogiainvestorid Marc Andreessen ja Peter Thiel on maha müünud suure osa oma osalustest, kirjutab Bloomberg.

1990ndatel loodud legendaarsete veebibrauserite Mosaic ja Netscape kaasautor Andreessen sai Facebooki asutaja Mark Zuckerbergi mentoriks 2006. aastal, mil internetiettevõte Yahoo! tegi sotsiaalvõrgustikule miljardi dollari suuruse ostupakkumise. Andressen soovitas verinoorel Zuckerbergil pakkumine tagasi lükata. Nõuanne oli kuldaväärt - tänasel päeval on Facebooki börsiväärtus lähenemas 300 miljardile dollarile. 2008. aastal sai Andreessenist ka Facebooki nõukogu liige.

Kuigi Facebooki aktsia väärtus on tänu oodatust edukamatele majandustulemustele oma rekordkõrgusele üsna lähedal, on legendaarne tehnoloogiainvestor alates oktoobrist müünud kolm neljandikku oma osalusest ehk 160 miljoni dollari eest Facebooki aktsiaid.

Seejuures pole ta ainuke mainekas investor, kes on viimasel ajal otsustanud oma Facebooki osaluse rahaks teha. Ka Peter Thiel, kes oli Facebooki esimene ettevõtteväline investor, müüs augustis 1,07 miljonit aktsiat, teenides sellega veidi vähem kui 100 miljonit dollarit.

Facebooki kasutajate arv ja kasum kasvasid käesoleva aasta kolmandas kvartalis üsna jõudsalt - kasum kerkis 11 protsenti 891 miljoni dollarini ning aktiivsete kasutajate arv kuus kasvas 1,55 miljardini ehk võrreldes eelmise aastaga 14 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles