Pariisi ründajad võisid kasutada suhtlemiseks PlayStationit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede õhtul Pariisis 129 inimest tapnud rünnakute järel on selgunud, et ründajad võisid kasutada suhtlemiseks maailma kõige populaarsemat mängukonsooli – PlayStation 4.

Belgia siseminister Jan Jambon sõnas, et ISISe agendid kasutavad PlayStationit, sest seda on väga raske jälgida. «PlayStationit on isegi raskem jälgida kui WhatsAppi,» sõnas ta, vahendab Forbes.

Praegu pole veel selge, kas PlayStationit ka selle rünnaku planeerimiseks kasutati. Techworm vahendas, et läbiotsimiste käigus on vähemalt üks konsool ka leitud. 

PlayStatoni teeb raskesti jälgitavaks selle IP-põhine häälsüsteem. Aastal 2010 üritas FBI saada endale ligipääsuõiguse igasse kommunikatsioonisüsteemi–- kaasa arvatud mängukonsoolid. Nad ei saanud ligipääsu P2P tehnoloogiale. Peale seda lõi föderaalne juurdlusbüroo endale oma meetodid, et salvestada näiteks lapsi püüdvate pedofiilide jutt organiseeritud vestlustes. 

Samamoodi võivad ka kurjategijad luua endale oma vestluse ning seal end turvaliselt tunda, kuna pealtkuulamise võimalus on imeväike. Kuigi on ebaselge, kui palju õigusi on õiguskaitseorganid endale viimastel aastatel juurde saanud, on nende võimekus sääraseid vestlusi pealt kuulata tõenäoliselt piiratud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles