Terrorirünnak Pariisis kukutas vaid reisisektori aktsiaid

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktsiamaakler Frankfurdi börsil.
Aktsiamaakler Frankfurdi börsil. Foto: Ralph Orlowski / Reuters

Terrorirünnakul Pariisis oli Euroopa aktsiaturgudele oodatust väiksem mõju; peamiselt kaotasid väärtust vaid reisimise ja turismiga seotud ettevõtete aktsiad.

Täna keskpäeval olid kerges plussis nii Londoni FTSE 100, Frankfurdi DAX, Amsterdami AEX kui ka Milaano MIB indeks. Isegi hommikul kerges languses olnud Pariisi CAC indeks oli lõunaks 0,04 protsendiga plusspoolel.

«Ma ei usu, et sündmused Pariisis mõjutavad turge ja üleüldse majandust,» ütles Reutersile Massimo Baggiani, Itaalia investeerimisfirma Symphony rahvusvaheliste investeeringute juht. «Pole isegi suundumust paanikaks selliste rünnakute järel.»

«Kindlasti on sündmustel mõju reisimisele ja majutusteenustele järgmistel päevadel. Aga ma ei usu, et see mõju ulatuks jõuludeni,» lisas ta.

Prantsuse hotelligrupi Accor aktsiad olid täna keskpäevaks 4,9 protsendi suuruses languses. Eurotunneli aktsia hind oli reedesest tasemest 4,8 ja Pariisi lennuvälju haldava Aeroports du Paris aktsiad 4,5 protsenti madalamal. Reedesest madalamal tasemel kaubeldi ka mitme lennufirma aktsiatega.

Euroopa reisi- ja majutusteenuste turgu jälgiv indeks STOXX Europe 600 Travel & Leisure oli täna keskpäevaks 1,97 protsenti miinuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles