Parts: elektri hinna alandamine puudutab kõiki

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles «Aktuaalses kaameras», et valitsuse kõige efektiivsem relv hinnatõusu peatamiseks oleks elektri hinna alandamine.

«Me oleme esitanud eelnõu, mille kohaselt saab elektri hinda alandada taastuvenergia maksu alandamise arvelt. Sellega saab elektri hinda vähendada umbes suurusjärgus 7 protsenti,» ütles Parts.

«See oleks väga suur samm, sest see omaks mõju kõikide ettevõtete hindadele, rääkimata inimestest ja perekondadest,» ütles Parts. Partsi sõnul oleks see elu odavamaks muutmise viisidest kõige kiirem, sest eelnõu vastu võtmise juhul hakkaks see kehtima juba uuest aastast.

Teisena tõi Parts olulisena välja suvest kehtima hakanud monopolide ohjamise seaduse. «Konkurentsiametil on võimalik ebamõistlikud taotlused tagasi lükata,» ütles Parts ning lisas, et konkurentsiamet on üks väheseid ameteid, kes järgmise aasta eelarvest raha juurde saab, et nad suudaksid efektiivsemalt tegutseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles