Poola nõuab oma piiride puutumatust

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola Euroopa asjade minister Konrad Szymanski.
Poola Euroopa asjade minister Konrad Szymanski. Foto: snipview.com

Homme ametisse astuva Poola valitsuse Euroopa asjade minister Konrad Szymanski viitas eile Pariisi südmustele reageerides, et asetleidnus võib osaliselt olla süüdi Euroopa Liidu otsus lubada põgenikel ja migrantidel siseneda Euroopa riikidesse.

Szymanski sõnutsi tähendavad reede õhtused südmused, et bloki välispiiride kontroll «tuleb kiiremas korras arutusele võtta,» vahendab Financial Times.

«Euroopa Ülemkogu otsus, mida me kritiseerisime – lubada põgenikel ja immigrantidel kõikides ELi riikides ümber paigutuda – kujutab endast ikka veel siduvat ELi seadust,» ütles Szymanski wPolityce.pl portaalis.

«Pariisi traagiliste sündmuste valguses ei näe me mitte mingisugust poliitilist võimalust neid [seadusi ja kvoote] täita. Poola peab säilitama täieliku kontrolli oma piiride, varjupaigapoliitika ja migratsiooni üle.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles