Rootsi avas uksed miinuses eelarvetele

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi rahandusminister Magdalena Andersson sotsiaaldemokraatliku partei kongressil esinemas.
Rootsi rahandusminister Magdalena Andersson sotsiaaldemokraatliku partei kongressil esinemas. Foto: Ingemar D Kristiansen / Sydsvenskan / Scanpix

Rootsi valitsus on otsustanud kasvatada riiklikke kulutusi täitmaks sadade tuhandete sisserändajate poolt tekitatud eelarveauku. 

Nagu selgitas lõppeval nädalal eelarveparandusi esitlenud Rootsi rahandusminister Magdalena Andersson, on valitsusel õigus reageerida tulenevalt «erandlikust olukorrast».

Andersson ütles Bloomberg Businessile, et Rootsis ei ole siduvat nõuet, nagu peaksid eelarved olema alati täiel määral finantseeritud.

Minister on andnud mõista, et alates aastast 1997 kehtinud eelarvelagi võib kaduda. «Kulutuste laed on olulised ning seetõttu me üritame erandlikes olukordades lage mitte ületada. Aga erandliku šoki korral kulutuste vallas ei ole kindel, kas me suudame.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles